A tesztpályán bővíti magyarországi kapacitásait a piacvezető műszaki minősítő

    Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a TÜV Rheinland magyarországi jelenlétének megerősítéséről állapodott meg a német cég vezetőivel október 25-én Budapesten. A világ egyik élenjáró műszaki minősítő és fejlesztő vállalkozása bővíti önvezető tesztszolgáltatásait a zalaegerszegi járműipari tesztpályán. A ZalaZONE 2025-re a TÜV Rheinland első számú kompetenciaközpontjává válhat a fejlett vezetéstámogató rendszerek és az önvezető járművek terén – tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerdán az MTI-t.

    A tárca közleménye szerint a magyar gazdaság versenyképessége a járműgyártás fenntartható jövőjét jelentő tiszta technológiák meghonosításával őrizhető meg és fokozható. A közúti közlekedés zöldítésében nélkülözhetetlen műszaki megoldások fejlesztését és gyártását világszínvonalú szolgáltatási kínálattal lehet Magyarországra vonzani. Kelet-Európában először Magyarországon épülhetnek ki új tesztelési kapacitások az akkumulátorgazdaság és hidrogéngazdaság területein.


    A magyar kormány a korszerű elektromos járművek, akkumulátorok és üzemanyagcellák megfelelőségének, biztonságos üzemeltethetőségének vizsgálatára alkalmas tesztkörnyezet kialakítását tervezi a ZalaZONE bázisán. Az akkumulátor tesztközpont megépítése és működtetése során nagyszerűen hasznosulhat a TÜV Rheinlandnál meglévő kiemelkedő szaktudás és tapasztalat. A részleteikben közösen kidolgozandó elképzelések közé tartozik a mezőgazdasági járművek és eszközök minősítésére szolgáló infrastruktúra létesítése is – jelezte az ITM.


    A céget tagjai közé várja a nemrégiben megalakult Magyar Akkumulátor Szövetség. A szakmai-iparági közösség egyedülálló segítséget nyújthat a vállalat magyarországi fejlesztési terveinek valóra váltásához – áll a közleményben.