A SEAT Tarraco az Euro NCAP legmagasabb biztonsági szintjét teljesíti

A SEAT legnagyobb termékinváziójának legújabb modellje, az új SEAT Tarraco ötcsillagos biztonsági minősítést ért el az Euro NCAP tesztelő szervezettől, folytatva a márka hagyományát olyan járművek kifejlesztésében, amelyek nemcsak a sokszínű fogyasztói bázis igényeinek felel meg, hanem a legbiztonságosabb járműveket kínálja a piacon.

Az Euro NCAP vizsgálati eljárásai minden évben egyre igényesebbé válnak, mivel a biztonsági szervezet növeli a vizsgálatok számát és szigorúságát. A jármű minden aspektusát megvizsgálják, mérve azt a képességet, hogy az autó megvédje mind a felnőtt, mind a gyermek utasokat, a közlekedés résztvevőit, miközben értékelik a fejlettebb biztonsági segédrendszereket.

A SEAT zászlóshajó modellje, a Tarraco SUV a legmagasabb szintű biztonságot érte el a fogyasztóvédelmi testület által végzett tesztek sorozatában.

A Tarraco aprólékos teszteken ment keresztül, hogy meghatározhassák biztonsági szintjeit. A felnőtt utasok védelmét olyan vizsgálatokon keresztül mérik, amelyek magukban foglalják a 40%-os átfedést és a teljes szélességű merev akadályt, valamint az oldalsó akadályt és az oszloppal való ütközést. Ehhez hozzátartoznak az ostorcsapás tesztek és az autonóm vészfékezés (AEB), melyeket a sebességek és a jármű átfedések széles skáláján teszteltek.

Gyermekek védelme érdekében három fő szempontot vizsgálnak: a védelmi rendszerek nyújtotta védelmet, a gépjármű képességét a különböző méretű gyermekbiztonsági rendszerek befogadására, és végül a gyermekek biztonságos szállítását biztosító előkészítéseket.

A SEAT Tarraco-t nem csak a jármű belsejében lévő személyek védelmére fejlesztették, de nagy jelentőséget tulajdonítottak a közlekedés többi résztvevőjének védelmére is. Az Euro NCAP tesztje vizsgálja a gyalogos vagy kerékpáros fej-, medence- és lábsérülésének lehetséges kockázatát is, mit lehet tenni a hatások mérséklése vagy megelőzése érdekében.

Ehhez adódik hozzá a vezetőt segítő technológiák értékelése a járművezető támogatása érdekében, hogyan képesek javítani a biztonságot, az Euro NCAP programja mindenre kiterjed.

A szervezet minden alkalommal úgy ítélte meg, hogy a baleset bekövetkezésekor az utasok és a közlekedők jól védettek; a SEAT Tarraco 97%-ot szerzett felnőtt védelemre, 84%-ot gyermekekre, 79%-ot a közlekedés egyéb résztvevőire és 79%-ot a biztonsági asszisztens rendszerekre.

“A Tarraco kiemelkedő biztonsági besorolást ért el az Euro NCAP igényes tesztjeiben, ami tükrözi a biztonságra fektetett hangsúlyt a legnagyobb SUV fejlesztésénél, és elkötelezettségünket arra, hogy az általunk gyártott modelleknél mind az aktív, minda passzív biztonság legmagasabb szintjét biztosítsuk” – mondta Luca de Meo, a SEAT elnöke.

A legmagasabb biztonsági szintre tervezték

A SEAT Tarraco-t úgy fejlesztették ki, hogy a legmagasabb biztonságot nyújtsa mind az utasok, mind a többi közlekedő számára, és szintet mutasson a versenytársaknak is a biztonság területén. Ennek eléréséhez egyesítették a korábbi SEAT járművek fejlesztése során szerzett tudást és integrálták a legújabb biztonsági technológiákat.

A SEAT Tarraco rengeteg biztonsági rendszert kínál a szenzoradatok alapján, amely lehetővé teszi, hogy az SUV úgy láthassa az utat, mint soha korábban, és ennek megfelelően alkalmazkodjon. Rendszerek, beleértve a Vészhelyzeti asszisztenst, a Holttérfigyelőt és a kilépési asszisztens, a Jelzőtábla-felismerő rendszert, a Forgalmi dugó asszisztenst és a Light Assist fényszóró asszisztenst opcionálisan kínálja, miközben két új biztonsági rendszert is bevezetett: az Ütközést megelőző rendszert és a Borulásasszisztenst.

Az Ütközést megelőző rendszer 0,2 másodpercen belül reagál, ha balesetet észlel – a biztonsági övek meghúzása, a vészvilágítás aktiválása, az ablakok felemelése és a napfénytető zárása – segítve az utastér védelmét. A Rollover Assist, a Borulásasszisztens, ha aktiválva van, működésbe hozza a függönylégzsákokat és a biztonsági övfeszítőket.

Ezekhez adódik még a Front Assist-t kerékpár-észleléssel, Sávtartó asszisztens és Vészhívás asszisztens, így a SEAT Tarraco a versenytársai felett áll a nagy SUV piacon.

IRATKOZZ FEL CSATORNÁINKRA!

https://tesztalelkemindennek.hu/2019/03/10/tesztek-bizonyitjak/