A Porsche sikeresen befejezte a 963 LMDh prototípus tesztelését a Daytona Speedway-en

A Porsche Penske Motorsport az első versenyre készül, és a floridai Daytona International Speedway-n tesztelte a 963 LMDh prototípust.

A kétnapos teszt során az autó összesen 397 alkalommal hajtott végig a pálya híres dőlt kanyarjain és a kanyargós belső mezőn. Ez azt jelentette, hogy a Porsche 963 összesen 2274 km-t (1415 mérföldet) tett meg, vagyis nagyjából a Stuttgart és Isztambul közötti távolságot.

Bár az autó komolyabb problémák nélkül futott, a teszt minden nem zökkenőmentes volt. Az első pályára való betörése 90 percet késett a pálya melletti villámcsapások miatt. Az amerikai törvények értelmében a marsalloknak menedéket kellett keresniük.

Amint elkezdődött a futás, a hőmérséklet 35°C-on (95°F) lebegett, 90 százalék feletti páratartalom mellett, ami a csapat határait súrolta. A nehézségeket fokozták az időszakos záporok, de a Porsche szerint az ilyen jellegű igénybevételek tökéletes körülmények a tartós versenyautó tesztelésére.

Dane Cameron, Matt Campbell és Mathieu Jaminet vezetői feladatokat osztottak meg a 03-as autóban Roger Penske felügyelete mellett. A teszt során a csapat finomította a sofőrök, a szerelők és a mérnökök együttműködését, és javította a 963 beállítását.

Ez azért fontos, mert az autó első versenye ugyanazon a pályán lesz, azon a tájoláson, amelyen itt tesztelt. Ez segít megmagyarázni, hogy a csapat miért futotta az autóval este 10 óráig a teszt utolsó napján. A Porsche 963 2023. január 28/29-én versenyez a Daytonai 24 órás versenyen.

A 963-ast a 918 Spydertől kölcsönzött ikerturbós hibrid, 4,6 literes V8-as hajtja, amely az LMDh-szabályok szerint megengedett maximális teljesítményt, 670 LE-t (500 kW/680 LE) adja. A Porsche megerősítette, hogy a Sebringi 12 órás és a Le Mans-i 24 órás versenyeken is részt vesz.

carscoops