A legújabb teszteken a Goodyear és a Dunlop végzett az élen

  • A 15” abroncsok versenyét a Goodyear UltraGrip 9+ és a Dunlop Winter Response 2 együtt nyerte meg
  • A 17” abroncsok tesztjei során a Goodyear az elsők között volt
  • A Goodyear abroncsok az első hét hely közül négyet szereztek meg

Németországban az ADAC, Svájcban a TCS, Ausztriában pedig az ÖAMTC adja ki a téli abroncsok éves értékelésének eredményeit. 16 abroncsmárka tesztelése nyomán mindhárom autós szervezet a Goodyeart és a Dunlopot hozta ki nyertesnek, a két vállalatnak ítélve oda a megosztott első helyezést. 

A tesztek során az abroncsoknak tizenhét szigorú szempontnak kellett megfelelniük. Idén a vizsgálat a népszerű 195/65R15 méretre helyezte a hangsúlyt. Számos piacvezető családi autó, így például a Volkswagen Golf is ilyen abroncsokon fut. 

A rendkívül kiegyensúlyozott teljesítményű Goodyear UltraGrip 9+ a tesztelők kedvence lett. Száraz és nedves utakon, illetve hóban egyaránt megbízhatóan hozta a formáját, ráadásul a kopási és fogyasztási mutatói is kiválónak bizonyultak. Az abroncs a jeges úton végzett tesztekben is első helyezést ért el. Az UltraGrip 9+ sikeréhez két innovatív Goodyear megoldás is hozzájárult. A Mileage Plus technológia rossz útviszonyok közt is védelmet ad az abroncsoknak, így növeli a futásteljesítményt, a Winter Grip pedig hóban és jégen is kiemelkedő tapadást biztosít.

A Dunlop esetében a Winter Response 2 másodszor szerepel az első helyen a tesztekben: ugyanez a mintázat 2018-ban egyszer már megnyerte a téli abroncsok versenyét. A tesztelők most is kiemelték a Dunlop abroncs rendkívüli teljesítményét, melyet sem a nedves út viszonyok, se a hó, se a jég nem tudott lerontani. Ehhez a vállon lévő mikro-mintaárkok speciális dőlésszöge is hozzájárul, melyek úgy befolyásolják a centrifugális erőket, hogy a Dunlop Winter Response 2 hóban és jégen is képes legyen megfelelően tapadni az útfelülethez. 

Kiváló eredmények a nagy teljesítményű téli abroncsok tesztje során

Ugyanebben a tesztsorozatban a nagyobb személygépkocsikra, például a Volvo V60-ra, Škoda Octaviára, a 3-as BMW-re és a Mercedes C-osztályra szerelt, 225/50R17 méretű abroncsokat is tesztelték. Ebben a méretkategóriában a Dunlop Winter Sport 5 kapta a legmagasabb pontszámot. A Goodyear UltraGrip Performance+ egyike volt annak a három abroncsnak, amely a tesztelőktől az előkelő ’jó’ besorolást kapta.

A hóban végzett tesztek során a Dunlop WinterSport 5 az öt legjobb abroncs közt végzett, a Goodyear UltraGrip Performance+ pedig a vizsgált útviszonyok mindegyikén kiegyensúlyozott teljesítményt mutatott.

A tény, hogy abroncsaink az első hét helyből ötöt megszereztek az iparág legrangosabb tesztsorozatában, azt bizonyítja, hogy a Goodyear termékcsalád legújabb tagjai valóban a legmodernebb technológia képviselői – nyilatkozta a Goodyear részéről Laurent Colantonio, az EMEA régió technológiai igazgatója. – Az olyan újítások, mint a Winter Grip Technology, az élmezőnybe repítették a Goodyear UltraGrip 9+ és Performance+ abroncsokat, ahol csatlakozhattak az évtizedek óta sikert sikerre halmozó UltraGrip családhoz. Ráadásul a Dunlop Winter Response 2 és Winter Sport 5 is megszerezték saját kategóriájukban a legmagasabb pontszámokat. Büszkék vagyunk rá, hogy téli termékportfóliónk ilyen jól teljesít, és ennyire sokoldalú.”

Winter Sport 5 225/50R17

A tesztek adatai:

1. 2021. szeptember 21-én megjelent teszteredmények: Az ADAC/OAMTC/TCS 195/65R15 méretű téli abroncsokon végzett tesztjei

2. 2021. szeptember 21-én megjelent teszteredmények: Az ADAC/OAMTC/TCS 225/50R17 méretű téli abroncsokon végzett tesztjei

3. 2018. szeptember 25-én megjelent teszteredmények: Az ADAC/OAMTC/TCS test 175/65R14 méretű téli abroncsokon végzett tesztjei