A hazai bajnokságokban szereplő együttesek PCR-vizsgálatát a SYNLAB végzi

A SYNLAB lett a Magyar Labdarúgó Szövetség labordiagnosztikai partnere

Maximálisan biztonságos környezetben zajlanak a hazai futballbajnokságok, mivel a szezon kezdetén együttműködési megállapodást kötött a Magyar Labdarúgó Szövetség és a SYNLAB Hungary a játékosok és sportszakemberek koronavírus tesztelésére.

A SYNLAB Hungary Kft., amely a SYNLAB Csoport hazai leányvállalata, 2021. augusztus 1-jén együttműködési megállapodást kötött a Magyar Labdarúgó Szövetséggel, hogy a nemzetközileg is elfogadott, szigorú paraméterek szerinti koronavírus tesztelés történjen az OTP Bank Ligában (férfi NBI.), a Merkantil Bank Ligában (férfi NBII.), a Simple Női Ligában (női NBI.) és a futsal NB I-ben szereplő labdarúgók, illetve sportszakemberek, valamint az MLSZ által a mérkőzésre delegált hivatalos személyek számára a 2021/22-es bajnoki szezonban.

A COVID-19 világjárvány miatt továbbra is elsődleges szempont a sportolók és az őket körülvevő sportszemélyzet egészsége és jólléte, ezért fontos, hogy kizárólag olyan futballisták vegyenek részt a magyarországi mérkőzéseken is, akik negatív PCR vizsgálati eredménnyel rendelkeznek.

A SYNLAB, mint Európa vezető orvosdiagnosztikai szolgáltatója jelentős nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik, hiszen már az előző futballszezonban együttműködési megállapodást kötött az Európai Labdarúgó Szövetséggel (UEFA) a koronavírus tesztelésekről, amelyet később meghosszabbítottak a 2021/22-es időszakra is. Ennek köszönhetően rajongók milliói előtt folytatódhattak az UEFA-mérkőzések a világjárvány ellenére, köztük például a részben Budapesten megrendezésre került Európa-bajnokság is.

A nemrégiben aláírt szerződésnek köszönhetően  már nem csak a UEFA rendezvénysorozataiban érintett minden magyar klubcsapat, valamint a felnőtt és az összes korosztályos futballválogatott, de a hazai bajnokságokban szereplő együttesek PCR-vizsgálatát is a SYNLAB végzi Közép- és Kelet-Európa legnagyobb laboratóriumában, a 2019-ben átadott SYNLAB Budapesti Központi Laboratóriumban.