Szentpéterváron házhoz rendelhető a térítéses koronavírus-teszt lehetősége

Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti:
     Szentpéterváron a lakossági igényeknek megfelelően megjelent a térítéses koronavírus-teszt lehetősége, egyebek között házhoz hívható formában – közölte pénteken az Anatolij Szmorogyincev nevét viselő influenzakutató intézet pénteken az Interfax hírügynökséggel.

    “Többen, akik külföldről tértek haza, vagy külföldiekkel léptek kapcsolatba, a betegségtől tartva meg akarják vizsgáltatni magukat, azt, hogy elkapták-e a koronavírust. Ha az ember fél, a félelmet meg kell szűntetni. Van kereslet erre a szolgáltatásra, ezért megjelent a kínálat is” – közölte az orosz egészségügyi tárcához tartozó intézet.


    Az intézet klinikáján a jelentkezők 2019-nCoV koronavírus, influenza és más kórokozók miatti akut légúti betegségek laboratóriumi diagnosztizálását kérhetik. Az teszteredmények másnapra készülnek el.


    A 2019-bCoV RNS-ének reverz transzkripciós polimeráz-láncreakció (RT-PCR) révén való kimutatása, későbbi szekvenálási megerősítéssel, 5 ezer rubelbe kerül. A házhoz való kiszállással való mintavételért további 1500 rubelt kérnek el.
    A rubel jelenleg mintegy 4,8 forintot ér.


    Oroszországban eddig két új koronavírus-fertőzött személyt diagnosztizáltak. Az orosz légierő két repülőgépe szerdán 144 embert – zömmel orosz állampolgárokat – evakuált a Kínában kitört járvány epicentrumából, Vuhanból Tyumenybe, ahol két hétre karanténba helyezték őket. Megismételt tesztelésüket pénteken fejezték be.


    Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszter pénteken Rjazanyban újságíróknak elmondta, hogy Oroszország 2 millió védőmaszkot készül segélyként Kínába szállítani.

Kapcsolódó bejegyzések