Tűélesen, 42,51″-on, akár egyszerre négy képben, 4K-ban

Jajj, már megint milyen hülye címmel kezdődik egy anyag.

Mondhatnánk, “semmi extra, csak megpróbáltuk összefoglalni a Philips BDM4350UC 4K UHD monitor legfőbb jellemzőit”.

Ugyanis a mai főszereplőnk ez a 108 cm átmérőjű monitor.

Kezdjük azzal, hogy az eszközt két lakásban, négy szobában is sikerült tesztelnünk.
Ráadásul, mindezt úgy, hogy televízió, asztali gép, laptop(ok), térfigyelő kamerarendszer is lett csatlakoztatva a képernyőhöz.

A tesztkészülék még Bagra érkezett, ahol először a jóval kisebb méretű televízió képét “tükröztük” a BDM4350UC-re, majd gyorsan egy laptopot is “összekötöttünk”, hogy annak segítségével egyéb filmeket is tudjunk lesni.

A csatlakoztatások a (lentebb felsorolt, és a képen látható) “portoknak” köszönhetően gyorsan és egyszerően mentek, így tényleg pár perc alatt be lehet üzemelni a készüléket.

A folytatásban a térfigyelő kamera képe, illetve az asztali gép is össze “lett kötve” a monitorral, így akár egyszerre tudunk mindenre figyelni, ami számít, ami szórakoztat, illetve a honlap szerkesztéséhez sem kellett (nagyon) levenni tekintetünket a képernyőről.

A tesztidőszak felénél tette át irodáját a Mi az a blogger lapcsoport – közte a Teszt a lelke mindennek is -, így költözött a monitor is.

Hogy ez miért is annyira fontos egy ilyen szösszenetben?

Csupán azért, mert a cikkben látható fotókon is jól kivehetőek a BDM4350UC lábai.

Kivehetőek?
Igen, szó szerint, ugyanis a Philips cég úgy alakította ki a monitort, hogy az két talpat kapott, amelyek csavarokkal rögzíthetőek hozzá.
A lábakat levéve sokkal vékonyabb helyen fér el (akár a gyári dobozával együtt is), illetve természetesen falra, állványra is szerelhető a készülék.

Termék állvánnyal (max. magasság) 968 x 630 x 259  mm (SzxMaxMé)
Termék állvány nélkül (mm)9 68 x 562 x 82  mm
A csomagolás méretei mm-ben 1070 x 680 x 160  mm

Tehát, ezért kellett ezt – és a költözést – is megemlíteni.

Bagon két laptoppal, a televízióval, a térfigyelő kamerával és egy külső hangszóróval lett párosítva, összehangolva.

Imádtuk, hogy hatalmas képernyőn szerkeszthettük a honlapot, a cikkekhez tartozó képeket, vagy épp a Youtube csatornánkra feltöltésre váró videókat.
Mint ahogyan imádtuk a filmek, tv-műsorok, vagy épp az udavaron játszó kutya és macskák életének figyelését is.

A monitor képe, színhűsége, a fekete hangsúlyossá tételének lehetősége mint-mind a Philips tévéktől megszokottan professzionális, szemkímélő, és tűéles, ennél a képernyőnél is.

A monitor hangzása nem annyira szép, mint egy televízióé, vagy egy kifejezetten gamerek számára kifejlesztett monitor esetében.
Azt az “apró hibát” azonban könnyedén kiküszöbölhetjük, ha egy külső hangrendszert csatlakoztatunk a BDM4350UC-hez.

Az, hogy a beállításokat egyetlen (yostick-szerű”) gomb segítségével tudjuk eszközölni, azt bizonyítja, a tervezők semmi felesleges dolgot nem akartak a készülékbe építeni.

Itt kell megemlíteni, hogy a menüben 21 nyelv – köztük a magyar is – áll rendelkezésre

Ezúttal teljesen feleslegesnek gondoljuk, hogy az eszköz további részleteiről, paramétereiről írjunk, ugyanis a hivatalos honlapon mindenre fény derül.

Műszaki adatok >>>

Kapcsolódó bejegyzések