Kiemelkedő eredményt ért el az Audi e-tron a biztonsági teszten

Az Audi e-tron az első elektromos autó, amely megkapta a legmagasabb szintű minősítést az USA közlekedésbiztonsági minősítő intézete, az Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) vizsgálata után.

Amint az IIHS közleményében kijelentette, már a standard felszereléssel rendelkező az e-tron is teljesíti a Top Safety Pick+ minősítés kritériumait.

e-tron_iihs1_m.jpg

A SUV egyaránt a legmagasabb, a „jó” osztályzatot kapta mind a vezetőoldali, és az utasoldali kis átfedéses frontális ütközési teszt alkalmával, mind a közepes átfedéses elülső, valamint az oldal-ütközési töréspróbán. Emellett a tető szilárdsági és a fejtámla tesztek is a legjobb eredményt hozták.

Ugyancsak kiemelésre méltónak tartotta az IIHS a gyalogosokat védő gázolás-megelőző rendszer teljesítményét, amely a 19 kilométeres (12 mérföld) sebességet átlagosan 1,6 kilométeres sebességre csökkentette. Szintén a közlekedés biztonságát szolgálja, hogy az e-tron LED-fényszórói a távolsági fényről automatikusan tompítottra váltanak, ha szembe jön egy másik jármű.

Kapcsolódó bejegyzések