220 felett, észre sem veszed – Exkluzív Fabia-teszt (Exkluzív videóval!)

No, egy igazán exkluzív használtautó tesztnek lehettem átélője.

Történt még az ősz folyamán, hogy éppen tesztautó nélkül maradtam egy hétre.
Ekkor érkezett hozzám tesztre a Nelson Flottalízingtől próbára egy Skoda Fabia kombi gépkocsi – miután Autósámán a segítségemre sietett.

Magával a Skoda Fabia kombival hosszú évekkel korábban már találkoztam, ám az elmúlt esztendők alatt – az én hibámnak (is) köszönhetően – csúnyán eltávolodtunk a Porsche Hungária által forgalmazott márkákkal egymástól.
Ennek eredményeként Skoda is vagy négy éve járt felénk legutóbb.

A flottaautóként szerepelt Fabia nem egy “garázsban tartott, keveset futott, megkímélt” darab volt, ám a több, mint öt esztendős és közel 220 ezret futott masina pontosan úgy tette a dolgát, ahogyan azt egy ügyfél/tulajdonos elvárná.

A dízel erőforrás szépen muzsikált és a fogyasztása sem szökött az egekbe. A futóművén ugyan kissé érezni lehetett a magyar utakon eltöltött intenzív kilométereket, de nem  volt vele semmi kiemelkedő probléma.
A kormánya, váltója tökéletesen működött.

Mindez persze köszönhetően annak, hogy a futamidő alatt a Nelson Flottalizing felügyel minden kötelező szerviz, olajcsere, stb., stb. intervallumot. Természetesen minden szükséges kontroll/beavatkozás időben el is van intézve.

Erre a legnagyobb garancia az, hogy az adott autó tulajdonsa a lízingidő alatt a cég, és ha, a futamidő kifutása után a lehető legjobb áron szeretné értékesíteni, akkor bizony mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy a gép a lehető legjobb állapotban legyen.

Az autó próbája végén azért begyűjtöttem még néhány “érdekes infót” a Nelsontól…

  • Az átlagos futamidő 3-4 év köré tehető.
  • Jellemzően 30-40.000 kilométer/év a használat.
  • A Nelson Flottalízing autóparkja 2.000 autó körül mozog.
  • A kezelt autók sorában található Ferrari és Bentley is.
  • A legnagyobb darabszámban a Ford (Focus/Mondeo), illetve a Skoda (Octavia) található az autóparkban.
  • A prémium márkák közül az Audi szerepel a legnagyobb darabszámban.
  • Az elektromos autók is kezdenek megjelenni a flottapiacon, de ezek száma még elenyésző. (A töltőhálózat nagyobb lefedettségével, minden bizonnyal nőni fog az e-autók száma ezen a területen is – a szerk.)

Mialatt az írás “született”, eszembe jutott, hogy azóta is “teszteltem” Skoda Fabiat, amióta – sajnálatos módon – összerúgtam a port a PoHu-val.

Utasként több alkalommal is ülhettem az One on One kommunikáció által használt (hasonló korú) Fabiában – elvégre azzal “szoktunk” utazni a Continental különböző magyarországi gyáraiba. 🙂

És, akkor ki kell emelnem, hogy az autó anyósülésén, illetve a hátsó sorban is kényelmes az utazás.
Utóbbi helyeken ráadásul a láb-, és fejtér is eleghendő a 180 pluszos emberek számára.

Szóval a használt Fabia jó választás!

Mi sem bizonyítja ezt jobban mint, hogy a Nelson Flottalízingnél a futamidő végén az eseteg többségében a használók meg is vásárolják a Skodáikat.

IRATKOZZ FEL CSATORNÁINKRA!

Kapcsolódó bejegyzések