Autómosóteszt

Akinek autója van, biztosan járt már legalább egyszer úgy, hogy hiába vitte be önkiszolgáló autómosóba a kocsit, az gyakorlatilag annyit ért mintha otthon eső előtt kiállt volna a garázsból csak azért, hogy vizes legyen a kocsi. Mi rendszeresen járunk így egy-egy tesztautó mosásakor és be kell vallanom egyre jobban sajnálom a pénzt beledobálni ezekbe a gépekbe.

Ezért és nem lustaságból látogattam el a Triton autómosóba Kerepesre. Néhány, a közelben élő ismerős, ajánlotta már őket korábban és mivel viszonylag sűrűn járunk arra, első alkalommal májusban, be is kanyarodtam hozzájuk a Hyundai i30N-el. Érkezésemkor szinte azonnal tudtak is fogadni, így körülbelül negyed órán belül kezelésbe vették az autót. Mivel előző nap hoztam el a tesztautót, ezért inkább csak por volt rajta kívül, belül pedig csak a szőnyegeket kellett porszívózni, gyorsan végeztek a srácok. Rövid beszélgetés után csináltam néhány képet az autóról és már szaladtam is tovább.

Eddig ők is ismerik a történetet, de egyetlen ilyen alkalom, korántsem nevezhető tesztnek. Ismerősök segítségét kértem, hogy látogassanak el ők is a mosóba és mondják el a véleményüket.
Nem is annyira meglepő módon olyan véleményeket hallottam vissza, mint például: “Tökéletes munka, elfogadható árak, gyorsak” vagy “Jó hely, csalódásmentes”

Nyilván nem jár senki nyakig a sárban, meg földúton és biztos voltam benne, hogy az ismerősökkel könnyű dolguk volt a fiúknak. Úgy gondoltam, azért mi is odamegyünk még egyszer, de ezúttal sokkal nehezebb feladatot adunk nekik, hogy legyen időm egy kicsit jobban körbenézni, illetve kérdezősködni, hogy a mosáson kívül, mivel is foglalkoznak még.

Az éppen nálunk levő Opel Grandland X pont megfelelt a tesztre, ezért az esős időben jól megjárattuk szántóföldön, árkon – bokron keresztül, amely műveletnek a végeredménye az lett, hogy az autónak még a teteje is sáros volt. “Sajnos” aznap már pont nem volt időnk elgurulni hozzájuk, de két nappal később (addigra persze jól rászáradt a sár) ismét meglátogattuk őket.

Gyorsan beálltam az autóval, nyomtam néhány képet, ők meg már fogták a fejüket és pislogtak mint hal a szatyorban. Mire visszaültem az autóba már meg is beszéltük, hogy hátra kellene gurulnom és megoldják ezt a kihívást is. Néhány perccel később a Grandland X elindult a megtisztulás útján én pedig próbáltam feltartani mindenkit a kérdéseimmel, de nem hagyták magukat.

Megtudtam, hogy az autók és egyéb járművek (mert járt már náluk hajó is) külső – belső takarítása és ápolása mellett, vállalnak polírozást, fényszóró polírozást, karcok eltüntetését, autóklíma tisztítást, gumiápolást, felni és krómtisztítást is. Azt is sikerült megtudnom, hogy kétszer is óriási szerencsém volt, mert nem mindig tudják fogadni aki beesik hozzájuk, mert rengeteg munkájuk van (ezt egyébként korábban többen is megerősítették ismerőseim közül) és adtak egy névjegykártyát, hogy legközelebb inkább jelentkezzek be előre, nehogy belefussak a gyakran egy – másfél órás várakozási időbe.

Mialatt ezeket megbeszéltem velük, már az utolsó simításokat végezték az autón. Gyakorlatilag az egész művelet nem tartott fél óránál tovább, pedig adtunk munkát rendesen.

A mosó nyitvatartási idejét tekintve, csak a vasárnapi napjuk szabad, de ettől függetlenül mindenkivel barátságosak. Életvidám és munkaszerető hozzáállásuk miatt még nekem is jobb kedvem lett, az egész napos szaladgálás és hajtás után. A srácok újfent kitűnő munkát végeztek a tesztautón. A körülményekhez képest rendkívül gyorsan sikerült visszaülnöm és folytatni az utam, de ezúttal már kívül – belül tiszta autóban.

Megosztás


Kapcsolódó bejegyzések