Két nap két Lexus két világ (2.)

Kétség nincs a Lexus meggyőzött!

Úgy hozta a szerencsém, hogy két egymást követő nap két lexus modellt is kipróbálhattam az IS 300H és az LC 500H modelleket.

 

Lexus 500H nyélgázon mintha egy rendőr üldözne szirénával 🙂

Felháborítóan keveset tudtam menni vele, de szerelem első látásra megvolt részemről biztos – az autót nem mertem kérdezni 🙂

 

Pista hívott, hogy találkozzunk nála mert elhozta az LC 500h-t én meg persze, hogy nem mondtam nemet.
Hamarabb értem oda mint Ő és már messziről láttam a sárga Lexust közeledni. Bankrabláshoz vagy rejtőzködni nem alkalmas az egyszer biztos,  ezt még a boltba csoszogó nagyik is megbámulják.

Gyorsan körbejártam, hű de pofás ez minden oldalról irgalmatlan nagy kerekei nagyon jól állnak neki.

Az idő szűke miatt bepattantam, gyors kormány ülés állítás és indulás. Eszméletlenül kényelmes és fényűző a belseje csak a ki-be szállás nem olyan elegáns az én magasságommal mert a küszöb elképesztően széles, kell tornázni a kiszállásnál főleg.

Lassú csorgás Pista utcájából mert indokolotlanul sok fekvőrendőr van de azok legalább olyan magasak, hogy attól féltem lekoppan az alja – de szerencsére nem.
Lassú tempónál nagyon fölényesen vonul az autó és ad egyfajta bunker biztonságérzetet.

Végre ki a főútra padlógázzal fordulva. Nagyon menne de az elektronika egyáltalán nem engedi a farát mozogni, mondhatni “bolondbiztos”.

Gyorsulása bőven elegendő viszont a hanghatás az nagyon mókás, valószínűleg a villanymotor vinnyogása miatt. Letapostam a gázpedált, tudjátok amikor koppan a padlólemezen és a tükröt néztem, hogy hol a rendőr!
Hamar elváltogat 10-ig(!!!) viszont minden váltáltásnál hallani valami szirénaszerű hangot ami elég mókás.

Menni azt nagyon tud úgy, hogy semmi stressz nincs a vezetésben nagyon stabil.

Aki azt gondolja, hogy ez egy sportautó az téved egy elég nagyot, mert ez egy grand turismo ezzel az autóval nagyokat lehet utazni kényelemben luxusban nagy erőtartalékkal. Jó volt egy rövid időre sikeres és gazdag embernek érezni magam.

 

Köszi, Peti  &  Pista! 🙂

 

Úgy hallottam, utóbbi azért még eléggé érdekesen játszott a kicsikével…  😀

 

 

Két nap, két Lexus, két világ (1.)

Megosztás


Kapcsolódó bejegyzések