Legyen ma GA 120TR-4A

Az úgy volt, hogy a  G-Shock Hungary facebook oldalán hétfőn reggel egy szép vörös (GA 800-4) óra jelent meg…

Gyorsan körbenéztem a polcon és észrevettem, hogy egy vörös GA… nálunk is található így nem is jöhet ma más, mint a  GA 120TR-4A modellről egy szösszenet.

Az óralapot elnézve nekem az jutott először eszembe, hogy na, ebben aztán benne van az X, de az idei “tehetségkutatóban” annyira szar és tehetségtelen előadók kerültek (többségben) a döntőbe, hogy ezt a “poént” hamar el is vetettem.

Ettől még tény, hogy a rengeteg G-Shock óralap variáció közül a GA 120 sorozat darabjaira is gyorsan felfigyel az ember.

A 120TR-4A egyébként –  nem mellesleg – egy limitált darab a CasioG-Shock palettán.

A vörös mellett, az óralap szélén – az égtájak irányában -, a hátlapon, valamint a csatnál a kék, a szíj bújtatójánál pedig a fehér szín is megjelenik – így akár beszélhetnénk francia behatásról i.  :-Ds

Az óralapon,az “X”közepe mellett két oldalon található kör alakú kijelzőkön nagyon jól látható a dátum(b), illetve az aktuális nap (j).
De az óra természetesen nem csupán az idő, és a dátum megjelenítésére képes!

Nézzük csak a Casio GA-120TR-4A üzemmódjairól készült  grafikát!

A funkciókat most nem fogom egyesével kivesézni, hisz a lentebb olvasható specifikációkban van rövid leírás azokról.
A visszaszámláló riasztás és az automatikus LED-LIGHT számlapvilágítást nem hagyhatom szó nélkül.
Előbbit azért kívánom kiemelni, mert ezzel a funkcióval például a vitorlázók számára is hasznos és elérhető alternatívát nyújt a G-Shock.
Utóbbiról meg csupán annyit, hogy az egyik legnagyobb kedvencem! Mert nem  kell semmit nyomogatni, ha épp félhomályban, sötétben bóklászik a magamfajta figura egy fesztiválon színpadtól, színpadig. Elég csak felemelni a karunkat és az aktivált LED-LIGHT számlapvilágítás már láthatóvá is teszi az időt.

Úgy gondolom, ennyi elég is mára a Casio GA-120TR-4A óráról.
Azt azonban ne feledjétek, hogy limitált példányról beszéltünk (írtunk) röviden, így ideje lesz gyorsan rákeresni, hol érhető még el belőle és rajta, irány beszerezni, ha épp valaki a fa alá pakolná azt karácsonykor!

Specifikációk:

 • Fokozottan ütés- és rezgésálló tokozás:  Az óra tokozása fokozottan ellenáll az ütésnek és a rázásnak.
 • 1/1000 stopper 1 részidővel:  A mérési egység 1/1000 másodperc, a maximális mérési idő 100 óra .
 • Átlagsebesség mérő – TachyMeter:  Az óra kiszámítja az előre beállított úthossz és a megtett idő alapján az átlagsebességet.
 • Visszaszámláló riasztás ismétléssel:   Maximum 24 óra visszaszámlálandó időtartam. A nulla elérésekor az óra hanggal jelez. Automatikus ismétlés is bekapcsolható, ekkor az óra a nulla elérésekor automatikusan újra indítja a visszaszámlálást.
 • Világidő:   Városkód alapján az óra automatikusan meghatározza az ottani zónaidőt.
 • 5 egymástól független napi ébresztés ismétléssel:  Az órába 5 egymástól független ébresztési időpontot állíthat be. Az óra minden nap, az ébresztési időpont elérésekor, majd utána többszöri ismétléssel jelez.
 • Teljesen automatikus naptár:   Az óra a napot automatikusan a hónapoknak, éveknek sőt még a szökőéveknek is megfelelően lépteti.
 • Nap neve jelzése:  A kijelzőn megjelenik a nap angol nyelvű rövidítése. (MON-hétfő, TUE-kedd, WED-szerda, THU-csütörtök, FRI-péntek, SAT-szombat, SUN-vasárnap)
 • 3 év várható elemélettartam:  A megbízható pontos quartz óraszerkezetet várhatóan három évig működteti a gombelem ( CR1220 ).
 • Automatikus LED-LIGHT számlapvilágítás:  Ha az órát a szeme felé mozgatja, rövid ideig automatikusan bekapcsol a számlapvilágítás.
 • Edzett kristályüveg:  A keményített, edzett kristályüveg kevésbé karcolódik.
 • Műanyag tokozás:  Az óra tokja könnyű, de tartós műanyagból készül.
 • 20 BAR nyomásig fokozottan vízálló:  Az óra 20 BAR nyomásig ellenáll a víz nyomásának. Úszni, fürdeni nyugodtan lehet az órában, sőt vizisportokhoz is használható. Megfelel az ISO2281 szabványban leírtaknak.
 • Műanyagszíj:  Az óraszíj tartós, vízálló műanyagból készül.
 • Pontosság:  Az óra megengedett eltérése normál hőmérsékleten kevesebb mint +/- 15 másodperc havonta.
 • Méretek:  51.2mm x 55.0mm x 16.9mm ( MxSZxV )
 • Súly:  73 gramm

Teszten járt nálunk a Casio SA-78

Megosztás


Kapcsolódó bejegyzések