Amikor gyerekjáték a fűnyírás

Az elmúlt hónapokban a fővárostól mintegy negyven kilométerre költöztem egy olyan házikóba, amelyhez közel 850 négyzetméternyi kert tartozik.
Az udvarban néhány fán és bokron kívül csak a szép zöld gyep található.

Ennek mondjuk bizonyosan örülne Poldi bácsi – akinek ugyebár nagyon hiányzott volna nyugdíjas korára a szép zöld gyep.

Mondjuk, én is örültem a kertnek – egészen addig míg először le nem kellett nyírni a füvet…

A házhoz tartozik ugyan egy régebbi elektromos fűnyíró, de szegényke már benne van a korban, így nem mindig indul.
Ezért is vettem a bátorságot, hogy megkeressem e-mail-en keresztül a HONDA Motor Pedo Kft.-t, a Honda kisgépek hazai forgalmazóját.
Szerencsémre pozitívan fogadták a megkeresésemet, így a Sziget fesztivál utáni héten már hozhattam is el tesztelni egy Honda HRX 476 VKE típusú benzines fűnyírót.

Mivel néhány nappal a tesztelés előtt vágtam a gyepet, várni kellett az első tesztvágásra.
Aztán, azért csúszott még néhány napot a próbanyírás, mert esett az eső és nedves volt a föld, illetve a pázsit.

Nem keseredtem el és nem adtam fel, így egy szép napsütéses hétköznap délutánon jött el annak az ideje, hogy az egyébként nem nagy fűben sétálgassak fel, s alá a géppel.

A HRX 476 VKE-vel tényleg gyerekjáték a fűnyírás!

Egyrészt az 47 centiméteres vágószélességnek köszönhetően viszonylag gyorsan végezhetünk egy nagyobb kerttel is.
Másrészt az automata szívatónak köszönhetően pillanatok alatt indítható a motor.
Harmadrészt a “gázkar” és az önjáró képességének köszönhetően tényleg semmi erőt nem kell kifejteni a 36 kilós eszköz tologatásához – akár emelkedőn sem.
A dupla penge, az állítható magasság, a 69 literes fűgyűjtő “zsák”, vagy az óránkénti kevesebb mint egy literes fogyasztás mind csak hab a tortán.

Bevallom, nekem az “önjáró képessége” jött be leginkább a széles vágási felület mellett, mert ennek köszönhetően nem kellett egyetlen pillanatig sem küzdenem az egyenlőtlen talajjal.

Persze”játszottam” a tesztelési időszak alatt a vágómagassággal is egy keveset…  🙂

Meg kell említeni még, hogy a Honda HRX 476 VKE modell pillanatok alatt beüzemelhető és a “berántózsinóros” indítást akár egy gyermek is el tudja végezni – annyira könnyedén és finoman indul a benzinmotor.

Az erőforrás leállításakor érdemes először elzárni a benzincsapot és megvárni, amíg a motorból elfogy az üzemanyag.
Itt kell kiemelni, hogy azt mindenképpen tessenek belekalkulálni, hogy az üzemanyagcsap elzárását követően még percekig dolgozhatunk a géppel!
Újraindításkor/indításkor a benzincsap nyitása után pillanatok alatt “beröffenthető” a masina.

A textil fűgyűjtő nagy előnye, hogy igen könnyű, emellett könnyedén és gyorsan tisztítható.

Funkciók:

  • Automata szívató: Az automata szívatónak köszönhetően lényegesen gyorsabb, és egyszerűbb a gép elindítása, illetve használatával többé nem jelent gondot a “hideg indítás” sem.
  • Clip Director: Szabályozza, hogy a lenyírt fűből mennyi menjen a zsákba, illetve mennyi mulcsozásra, a gyorsabb és könnyebb munka érdekében.
  • Versamow rendszer: Melynek köszönhetően több funkció érhető el egy gépben, így legyen szó mulcsozásról, levélszedésről, vagy csak egyszerű fűgyűjtésről, egyetlen mozdulattal mindez megoldható. Nincs szükség adapterre vagy kiegészítőre.
  • Állítható vágási magasság: A 7 különböző vágási magasság és a nagyméretű csapágyazott kerekek egyenletesebb mozgást tesznek lehetővé nehezebb terepen is.
  • Micro Cut: Dupla pengéje minden eddiginél apróbbra vágja a füvet, ezáltal nő a gyűjtőzsák kapacitása, és tökéletes mulcsozást eredményez.
  • Xenoy ház: A különleges üvegszálas műanyagnak köszönhetően a HRX háza soha nem korrodálódik, nem horpad be, és persze nem törik el, hiszen elég erős ahhoz, hogy elbírjon akár egy terepjárót is.

Műszaki adatok:

Benzin tartály (l) 0,93
Fogyasztás (l/óra) 0,7
Fűgyűjtő anyaga textil
Fűgyűjtő mérete 69
Hajtási mód mechanikus
Ház anyaga polystrong
Motor teljesítmény (kW) 2,8
Motor típus GCV 160
Súly (kg) 36
Vágószélesség (cm) 47
Zajszint (db(A)) 94

Megosztás

Kapcsolódó bejegyzések