Az új Mazda CX-5 ötcsillagos eredményt ért el az EuroNCAP törésteszten

 

Kiváló eredmény a felnőttek, gyerekek és gyalogosok védelmében

Városi vészfékasszisztens (SCBS) az alapfelszereltség része

Biztonság és stílus: a Mazda proaktív biztonsági filozófiája KODO formában

Az új Mazda CX-5 az egyik legbiztonságosabb családi szabadidő-autó Európában, melyet egy vezető választhat. Az EuroNCAP független szervezete a maximum elérhető, öt csillagot adta a modellnek.

Az ítéletet szigorú töréstesztek előzték meg, valamint az érzékeny vezetőasszisztens rendszerek értékelése, melyek az új Mazda CX-5-ben immár az alapfelszereltség részei. A modell, mely 2017 júniusában lépett piacra Európában, kiemelkedő eredményeket ért el a felnőttek, gyerekek és gyalogosok védelmében.

A Mazdának nagyon fontos az emberek biztonsága, mind a vezetők, mind azok, akik velük együtt utaznak. Ezt tükrözi vissza az EuroNCAP öt csillaga. Ez a bizonyítéka annak, mennyit dolgoztunk a továbbfejlesztett biztonsági rendszereken, melyek a Mazda proaktív biztonsági filozófiáját fémjelzik. Ezen rendszerek támogatásával az autózás könnyed és örömteli”mondta Jeff Guyton, a Mazda Motor Europe elnök-vezérigazgatója.

Új Mazda CX-5 2017: Továbbfejlesztett városi vészfékasszisztens

Mint az alapfelszereltség része, a továbbfejlesztett városi vészfékasszisztens az önműködő vészfékezés egyik eszköze. Aktívan segíti a vezetőt a potenciális ráfutásos balesetek elkerülésében, csökkenti az autó sebességét, ezáltal minimalizálja a sérülés kockázatát. A rendszer az előre néző kamerát használja, hogy figyelje a vezető előtti utat, 4 és 80 km/óra sebességhatárokon belül működik. Automatikusan lassítja, vagy megállítja a járművet, ha másik jármű, vagy gyalogos kerül az új CX-5 elé.

Új Mazda CX-5 2017: az autózás örömének új formája

A Mazda úgy hiszi, hogy a vezető autóját saját testének kiterjesztéseként érzi, ezt csak úgy hívja: Jinba Ittai (ló és lovas egysége). Az új Mazda CX-5 mérföldkövet jelent az elégedett vezetés elérésében; merevebb karosszéria, kifinomult irányíthatóság, felfüggesztés és fékezési érzet jellemzi vezetését. Ezt segíti a G-vectoring szabályzás is, ami egy innovatív szoftveres rendszer, amely a nyomatékot oda helyezi, ahol épp szükség van rá. Ezzel az új CX-5 kategóriájának egyik legélvezetesebben vezethető autójává válik.

A Mazda mindezidáig több mint 1,5 millió CX-5-öt értékesített világszerte. A modell a márka globális eladásainak 25%-ért felelős.

Megosztás

Kapcsolódó bejegyzések