Bánki baki

Lassan vége nyárnak, a hőmérséklet egyre gyakrabban kerül 30 fok alá, így aztán arra gondoltam kicsit körbenézek a hazai szálláshelyek kínálatában és meglepem a családot egy hosszú hétvégével. Egy barátom pont a múlt héten járt a Bánkon és mivel régóta tervezem, hogy egyszer eljutok oda is, kézenfekvő volt az ötlet: Megkérdezem hol szállt meg és milyen tapasztalatai vannak. A kérdéseimre adott válaszok annyira lehangolóak voltak, hogy úgy döntöttem, idén már biztosan nem Bánk lesz a helyszín ahová pihenni megyünk.

Mivel Laci barátomék a Bánkon léptek fel zenekarukkal, szüksége volt szállásra, hogy aznap éjjel már ne kelljen autóba ülni és hazavezetni, így gyorsan nézett is egy helyet a közelben. Választása a Tengerszem Panzióra esett, hiszen sok szépet és jót ígért honlapjuk, bár meglehetősen röviden és tömören fogalmazva. Jómagam is átvizslattam honlapjukat többször is, pláne miután Lacival beszéltem. Íme az ígéret:

Szoba

Szállóvendégeink az emeleten található 12 szobát vehetik igénybe. Ebből 6 darab kétágyas, 5 db pótágyazható, 1 darab 3+1 ágyas.

Felszereltség:

  • műholdas csatornával szerelt TV
  • zuhanyzó
  • WC

A komfortos, házias reggeli szolgáltatás beletartozik a szállodai árba úgy, mint a klubhelyiség, a kerékpár és a zárt kert használata…

A fent említett szolgáltatásuk jelenleg tízezer magyar forintban van mérve, bár a honlapon nem láttam feltüntetve, hogy ez az összeg milyen időszakra szól (/nap, /éjszaka vagy esetleg fejenként ennyi, ha többen érkeznek a vendégek) Pedig a “Törekvésünk, hogy Ön jól érezze magát nálunk, ezért megfelelő és részletes tájékoztatást szeretnénk nyújtani a panziónk weboldalán.”  mondat alapján, valahogy egészen másra számít az ember fia/lánya, nem 3-4 mondatból álló szövegekre. A fényképeket nézegetve sem sikerült meggyőznöm magam arról, hogy valóban ide szeretnék utazni, de azért adtam még egy esélyt a helynek és felkerestem a búking.hu oldalon megjelenő adatlapot. Itt már lényegesen több információt találtam a szállásról, de itt is 4-5 szóból álló tőmondatokba szedve, tele olyan rendkívül lényeges információkkal, mint például: “Olyan helyen van, hogy a párok kedvence lett!” vagy “2 nyelven beszélünk, köztük magyarul is!” Hát ezek az információk valóban elengedhetetlenek a mai világban…
Nos mivel ez így önmagában elég lehangoló kezdet, kérdezzük meg Laci barátomat, hogy milyen is a hely akkor, ha élesben teszteli az ember.
Válaszként küldött kettő darab képet és ennyit tett hozzá:
“Reggel leténferegtem karikás szemekkel a svédasztalos reggelihez és azt mondottam, hogy a k…vaistenb…sszameg.
Aztán nagyon duzzogtak a pincérek. Pedig kéremszépen: ak…vaistenb…sszameg az illen panziót!
Svédasztalos reggelivel van (8.00 – 10.00) a szállás. Én 9.30-kor készítettem a képeket. Ámbátor lehet, hogy nem olvastam jól, lehet skótasztalos volt odaírva.
A szobák az éj közeli 40 fokos hőségben, a luxusként adott 20 centiméteres ventilátorral sem elviselhetők, de a fő útra nyíló ablak miatt az átmenő forgalom, oly ijesztő, mint ha egy páncélos hadtest vonulna át a párnámon.
Alapvetően az sem elvetendő tény, hogy a panzió konyhája este 8-ig működik, holott az étterem 9-ig hirdeti magát.”
Ahogy erről beszélgettünk, kollégák körében felvetődött annak a lehetősége is, hogy a svédasztalos reggeli megnevezés félreérthető és esetleg a svéd bútorforgalmazótól vásárolt étkezőgarnitúrára utal. Mindenesetre részemről ezzel a lendülettel le is tettem róla, hogy meggyőzzem magam a helyről. Jó messzire fogom elkerülni a jövőben is és inkább nem megyek még Bánk közelébe sem.

Megosztás


Kapcsolódó bejegyzések