Kód, a Coda tesztek sora (1.)

Alig néhány hete érkezett a Teszt A Lelke Mindennek szerkesztőségébe egy rakat kütyü, amik arra várnak,hogy szépen sorban kipróbáljuk,”leteszteljük” őket és megosszuk a nagyérdeművel tapasztalatainkat.

A teszttermékekről a facebook-on már az érkezésükkor megosztottunk egy fotót, s azóta már szépen próbálgatjuk is a “cuccokat”.

A “Coda wireless headphones bemutatását azzal kell kezdenünk, hogy az IFRGOZ vadonatúj termékeiről március közepén olvastunk egy cikket a bevezetem.eu oldalon, és már akkor vártuk az első személyes találkozást, tapasztalatszerzést.

A Coda Wireless fejhallgató gyönyörű vörös színben érkezett hozzánk és a dobozából kicsomagolva egy igen jó tapintású, nagyon könnyű “fülest” tarthattam a kezemben.

Mivel a fejhallgató Bluetooth-os, természetesen találunk rajta egy micro USB-s csatlakozási pontot – aminek segítségével fel tudjuk tölteni energiával.
Közvetlenül mellette található a jack bemenet – amellyel a számítógépünkhöz, mobilunkhoz, tévénkhez , stb.-nkhez csatlakoztathatjuk a fejhallgatót.
Itt kell megjegyeznem, hogy személy szerint jobban örültem volna,ha hosszabb kábellel érkezik a “füles”, mert az 1 méteres vezetékkel nem tudok hátradőlni a hintaszékemben, miközben éppen vágom a Sztráda Rádió csütörtök délutáni autós műsorát.
Ja, hogy erre van épp a Bluetooth-os csatlakozási lehetőség?
Akkor meg minek pötyögök már megint ökörségeket!?

Na, de félre a tréfát!
Tényleg úgy kezdődött a teszt, hogy a jack-jack kábelen keresztül kezdtem vágni az autós műsoromat, ám néhány perccel később tényleg rájöttem, hogy ott van a vezeték nélküli kapcsolódási lehetőség – hát gyorsan alkalmaztam is…

Az első , és legfontosabb, ami feltűnt, hogy nem éreztem/tapasztaltam  különbséget a hangzásban a vezetékes és a Bluetooth-os kapcsolat között!
A második fontos tényező,hogy nem hallottam semmilyen zavaró tényezőt akkor sem, amikor a közelemben lévő mobilokra éppen üzenet (facebook, gmail, viber) érkezett és az okostelefonok ezt jelezték.

Az, hogy magán a fejhallgatón is találunk hangosításra,  illetve halkításra használható gombokat, nem nagy kunszt, mint ahogyan az sem, hogy az eszközön egy be/ki kapcsoló is fellelhető.

A márciusban olvasott cikkben az alábbiakat írták az eszközről:
Az igazán erőteljes hangteljesítmény kedvelőinek a teljes fülkagylót lefedő, 40mm hangsugárzókat tartalmazó Coda Wireless fejhallgatók jelenthetik a megoldást. A készülék 8-10 óra vezeték nélküli zenehallgatást tesz lehetővé két töltés között, miközben kényelmes, puha, párnázott fejhallgatók biztosítják, hogy zavartalanul elmerülhess a zenehallgatásban.

És, igen! Igen,  tényleg puha és kényelmes a fejhallgató párnázása – ráadásul a ki-, vagy beszűrődő hangokat is egész jól tompítja.
Nem, nem egy stúdió füles – de ugye nem is kerül annyiba -, ettől eltekintve mi ilyen “fülesekkel” érkezünk majd a Sziget fesztiválra, hogy minden nap 13 és 15 óra között élő adásban számoljunk be az eseményekről.

Az kifejezetten tetszik a termékben, hogy az “átmérőjét állító csúszka” normál állapotban szinte észrevétlen.

Természetesen több színben is elérhető az “IFRGOZ Coda wireless “fejhallgató.
Minden további részletet megtaláltok a termék  honlapján!

Én megyek és vágom tovább a délutáni  műsort…
És nem engedem,hogy Mirko_kutya újra ellopja a “fülest”!

Megosztás


Kapcsolódó bejegyzések